PITÄÄKÖ OLLA HUOLISSAAN!

Pitääkö olla huolissaan, kun tehtaalla oppiminen voi perustua "näin on aina tehty ja tehdään jatkossakin"

Ei pidä, koska nuoret ovat avoimempia, itsenäisempiä ja saavat/osaavat hankkia tietoa. Kokemus on monessa ensiarvoisen tärkeää ja kun siihen osataan liittää faktoja, niin saadaan usein onnistunut tulos.

Kunnossapito on esimerkki omasta erityisestä alueesta ja etenkin laitteissa, joissa käytetään öljyä voiteluaineena tai väliaineena.

Tätä raaka-ainetta on käytetty reilu sata vuotta ja sen ominaisuuksia on parannettu viimeisten 50 vuoden aikana huomattavasti.

Ollessani 18 vuotta ja sain ajokortin ensimmäisen autoni ollessa Zephyr, piti moottoriöljyt vaihtaa kaksi kertaa vuodessa. Talvella öljyn täytyi olla juoksevampaa ja kesällä paksumpaa. Synteettinen moottoriöljy muutti tilanteen jo aikoja sitten ja nyt mennään samoilla öljyillä ympäri vuoden.

Moottoriöljyjen viskositeetti eli öljyn juoksevuus on nykyisin 5W-40W alueella. Tulevaisuudessa öljyn viskositeetti alenee edelleen. Tämä mm. sen vuoksi, että kitka pienenee ja lämmön siirto paranee.

Viskositeetti on kaiken öljyn valinnan lähtökohta. Teollisuuden öljyjen viskositeetti valitaan yleensä 40°C:ssa olevalle öljyn viskositeetin mukaan.

Tärkein kriteeri on siis viskositeetti, kun tiedetään että käyttöikä on mineraaliöljyille 40 vuotta 40°C asteiselle öljylle, niin miksi niin ei tehdä?

Puhtaus on kaiken A ja O. Niin tässäkin, jos puhdistus ei toimi eikä öljyä pidetä kunnossa aiheutuu siitä suuria "turhia" kustannuksia tuotannolle ja koko yhteiskunnalle puhumattakaan ympäristöllisistä seikoista.

Tekniikka ja osaaminen on olemassa. Ne vaan pitää ottaa käyttöön.

Kuten alussa mainitsin, uusi sukupolvi on hyödyntämässä faktat ja kokemukset, joka tulee parantamaan kilpailukykyämme ja vähentämään hiilijalanjälkiä parantamalla fossiilisen voiteluöljyn käyttöä ja huoltoa suunnitelmallisesti.

Muutokset eivät tapahdu nopeasti. Siihen menee vuosia. Stora Enson tehtaalla Uimaharjulla on tehty päätös muutoksen toteuttamisesta ja sille on asetettu tavoitteet. Tämä on ollut mahdollista, koska Efora Uimaharjun tulosyksikön päällikkö Matti Järviluoto ja johtohenkilöt ovat tämän takana. Heillä on valinnat tehty vastuuhenkilöistä voiteluhuollon kehittämisestä ja suunnittelusta.               

Eli ei pidä olla huolissaan!!